Motitech AS

Om oss

Motitech står bakom produkten Motiview, ett motivationsverktyg som stimulerar äldre och personer med demens till ökad fysisk aktivitet och livskvalitet genom att använda video, musik och ljud – i kombination med en inomhus träningscykel.

Många av de åldersrelaterade störningarna skapas av inaktivitet mer än åldern själv. Alltför många människor ägnar sig åt att sitta still när dom kommer i åldrande vård, vilket leder till en snabb försämring av hälsan. Vi arbeter för att motvärka detta genom att fokusera på förmågor istället för funktionsnedsättningar. I Motitech ser vi motivation som en viktig drivkraft för hållbar förändring.

Motiview utvecklades i samarbete med byrån för äldreboende i Bergen, Norge (2012-2013). Baserat på den enorma framgången i projektet grundades företaget Motitech i Norge 2013 och video / cykling konceptet lanserades under namnet Motiview. Motiview används i över 400 enheter i äldreboende, dagverksamheter, seniorcenter och liknande, både i Norge, Sverige, Danmark, Island, Storbritannien, Kanada och Australien. Vi uppskattar en påverkan på cirka 10 000 äldre personer från dessa installationer.

Motiview är ett videobibliotek som består av tusentals videor och miljoner minnen, från hela världen. Videorna och påminnelsen inspirerar och motiverar användarna att vara mer fysiskt aktiva och vara mer hållbara i sina ansträngningar. På detta sätt ökar Motiview fysisk, mental och social välfärd för cyklisterna. Genom den växande användningen av Motiview och vårt årliga mästerskap, The Road Worlds for Seniors, förvandlar vi äldre människor med demens till dedikerade idrottare!

2019 markerade den mest framgångsrika Road Worlds for Seniors-tävlingen hittills, med antalet deltagare som nästan fördubblats från 2 400 år 2018 till 4 333 i år – representerat i 194 lag från 7 länder. Med t-shirts och cykelhattar i vår egen VM-design, cyklade cyklarna imponerande 108 000 km under mästerskapets fyra veckor!

Markerad produkt

Produkter

Nyheter

Jobberbjudanden

Kontakta oss

Scroll to Top